culoare costum

Tot ce trebuie să știi înainte să alegi culoarea unui costum

Fiecare bărbat trebuie să aibă cel puțin un costum în garderobă. În funcție de ocupație și de preferințele personale, numărul costumelor poate crește, însă este imposibil ca acesta să lipsească. Iar atunci când vine vorba despre costume, nimic nu atrage mai tare atenția decât culoarea acestuia, motiv pentru care aceasta devine crucială în alegerea costumului.

Gri, negru, bleumarin – ce să alegi?

Chiar dacă nu ești genul care poartă costume, tot ai nevoie de unul pentru evenimentele formale. Nunți, botezuri, petreceri diverse, dacă trebuie să porți același costum la toate, variind cămașa și accesoriile, atunci acest costum poate avea una din trei culori: negru, bleumarin sau gri închis. Aceste culori sunt potrivite indiferent de ocazie, fiind suficient de sobre pentru evenimentele mai puțin fericite și suficient de elegante chiar și pentru cele de tip black tie. Un costum în oricare dintre aceste trei culori este o alegere tradițională și sigură, însă preferatul nostru este un costum gri închis.

De ce să alegi culoarea noastră favorită pentru costumul tău? Deoarece este o culoare versatilă, potrivită pentru aproape toate ocaziile formale. Griul închis te poate face să pari mai matur și cu mai multă experiență, deci este perfect pentru orice tânăr aflat în câmpul muncii. Există persoane care asociază această culoare cu loialitatea și consideră că este perfectă pentru întâlnirile cu superiorii din punct de vedere ierarhic.

Dacă preferi totuși un costum negru, acesta îți va oferi o notă de autoritate și vei putea să îl porți la cele mai formale evenimente fără nici o problemă. Ăsta e și singurul motiv pentru care ar trebui să eviți costumul. Cât despre costumul bleumarin, acesta se remarcă datorită faptului că este o culoare extrem de populară în rândul bărbaților, de la costumele business până la cele de gală.

Având în vedere acești factori, poți considera costumul drept o investiție pe care trebuie să o faci cu foarte mare băgare de seamă.

Când să porți un costum maro?

Costumele maro pot fi foarte versatile, dar nu tocmai potrivite pentru evenimentele formale sau de business. De cele mai multe ori ele sunt asociate cu mediul academic deoarece sunt o idee mai casual decât celelalte costume închise la culoare. Totuși, există avantaje atunci când ai un costum maro în garderobă, unul dintre ele fiind acela că sacoul poate fi purtat cu pantaloni în orice nuanță ce amintește de culorile pământului, doar ține cont de materialul din care este realizată fiecare piesă.

În ceea ce privește momentul propice al anului pentru un costum maro, alege nuanțe mai deschise pentru sezonul cald și tonuri mai închise pentru sezonul rece. În plus, nu uita: culorile pământului se potrivesc oricărui bărbat, însă trebuie să ții cont de nuanța tenului tău atunci când faci alegerea finală.

Printuri și alte culori?

Costumele cu print sunt pentru bărbații îndrăzneți, care adoră să fie în centrul atenției. Indiferent că materialul este imprimat cu diverse modele sau că printul vine din textura materialului, ai grijă ca situația să nu se aglomereze prea tare. Printul trebuie să iasă în evidență, dar să fie foarte clar unde se termină sacoul și unde încep pantalonii. Dacă alegi un costum cu print poartă-l întotdeauna cu o cămașă simplă pentru a nu crea concurență între imprimeuri. De asemenea, acordă o atenție sporită pantofilor și curelei. Acestea trebuie să fie în culori ce complimentează printul.

În cazul în care preferi culori mai puțin tradiționale – pastelate sau puternice – trebuie să ai în vedere două aspecte foarte importante: momentul în care porți costumul și materialul din care este realizat acesta. În sezonul cald sunt recomandate culorile pastelate și materialele ușoare. Nu purta niciodată un costum de in în culoarea verde mentă iarna pentru că (1.) vei suferi de frig și (2.) vei fi complet scos din peisaj. În schimb, în sezonul rece alege materiale opulente, cum ar fi satinul sau brocartul, chiar și în culori mai puțin convenționale, cum sunt nuanțele de mov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.