cocktail party

Dresscode: cocktail party

Dresscode-ul este definitoriu pentru orice petrecere. Dacă nu ții cont de el riști să fii din cu totul altă poveste și să ieși în evidență, dar nu așa cum ți-ai dori. În plus, el poate fi de foarte mare ajutor deoarece îți dă un indiciu clar cu privire la ceea ce trebuie să porți. Așa că data viitoare când primești o invitație pe care scrie dresscode: cocktail party, de exemplu, nu te panica. Mai bine aruncă o privire pe google pentru inspirație și construiește un look de neuitat.

Pentru că și nouă ne plac la nebunie petrecerile cu tema cocktail, ne-am gândit să îți facem viața mai ușoară și să îți dăm câteva sfaturi pentru a alege ținuta perfectă de fiecare dată.

cocktail party

Să începem!

Ce înseamnă cocktail party?

În funcție de țara în care te afli, dresscode-ul cocktail poate să însemne o ținută foarte elegantă (de exemplu în orașe în care moda este la ea acasă cum sunt Paris, Milano etc) sau una mai relaxată. Având în vedere tendințele actuale în moda românească, cocktail party aici înseamnă o ținută mai relaxată, însă cu accente elegante. Totuși, dacă ai dubii cu privire la ceea ce ar trebui să porți, nu ezita să ceri informații suplimentare din partea gazdei.

Ce alegi pentru un cocktail party?

Una dintre cele mai elementare ținute, care merge la orice cocktail party indiferent de locație, este rochia midi purtată cu pantofi cu toc. Indiferent că este în culori puternice sau cu printuri îndrăznețe, ai grijă să aibă un croi impecabil, care să te pună în valoare pentru că este cea mai simplă și la îndemână alegere.

Evită rochia de bal la un cocktail party deoarece vei fi mult prea elegantă pentru eveniment și vei ieși în evidență într-o manieră nefavorabilă!

cocktail party

Ok, nu ești fan rochii. Ce faci în aceste condiții? Un costum masculin poate fi alegerea potrivită pentru tine. În plus, costumele sunt din ce în ce mai purtate printre fashioniste, deci vei fi în mod clar în tendințe, iar toate privirile se vor opri asupra ta.

Du costumul la croitorie înaintea evenimentului dacă l-ai cumpărat gata făcut astfel încât să fie ajustat pentru corpul tău.

Pantofii sunt foarte importanți atunci când mergi la un cocktail party. Recomandabil este să porți tocuri, indiferent de dimensiunea lor. Acest tip de încălțăminte dă un aer mult mai elegant oricărei ținute. Dacă, din diverse motive, nu poți încălța pantofi cu toc, atunci alege pantofi jos, dar cu un WOW factor. Poate un design deosebit sau accesorii inedite care să decoreze încălțămintea.

Lasă pantofii basic în dulap și alege ceva deosebit pentru un cocktail party.

Chiar dacă ți se pare că nu ai nevoie de el, nu pleca de acasă fără un clutch. O poșetă, oricât de mică, întregește orice outfit și îl face să pară mult mai studiat. Poate nu vei avea loc să îți ții lucrurile în el, dar clutchul te va ajuta și atunci când faci poze deoarece va da o ocupație mâinilor. Și sigur vei vrea să faci poze.

Cu un clutch negru sau nude nu dai greș niciodată.

Accesoriile fac diferența și în cazul ținutele de cocktail. Decât să pui pe tine toată cutia de bijuterii, mai bine alege o piesă statement care să focalizeze atenția asupra unei zone a corpului. Alegerea cea mai simplă sunt o pereche de cercei sau un colier statement, dar la capitolul accesorii tu știi cel mai bine ce preferi.

Alege accesorii care să aducă un plus lookului tău, nu să fure cu totul privirea.

cocktail party

Model: Adriana Peșterean

Acum că știi regulile de bază, te așteptăm la cumpărături. Hai în Kapa Center. E simplu să fii elegant!

Leave a Reply

Your email address will not be published.