rochia de bal

Rochia de bal: când, cum și cu ce să o porți

Majoritatea fetelor și a femeilor visează la momentul în care vor purta rochia de bal. Lungă, mare, de cele mai multe ori inspirată de prințesele Disney, cunoscută și sub numele de rochia Cenușăreasa, rochia de bal este atât de specială deoarece poate fi purtată doar foarte rar. Există momente specifice în care o femeie poate purta rochia de bal: la majorat, atunci când este mireasă, la nunțile elegante, ce permit genul acesta de ținută și pe covorul roșu, dacă ești suficientă de norocoasă pentru a participa la genul acesta de evenimente.

Astfel, există momente în care poți fi o adevărată prințesă, dar trebuie să ții seama de câteva aspecte cruciale pentru o apariție de succes.

Forma corpului

Indiferent de piesa de îmbrăcăminte pe care o achiziționezi, forma corpului tău trebuie să fie principalul factor de decizie. Nu cumpăra niciodată haine care nu te avantajează doar pentru că îți place cum arată ele, dar nu și modul în care arată pe tine. Să porți o rochie de bal nu este simplu, iar dacă ea nu ți se potrivește perfect, dezastrul este garantat. Iată ce fel de rochii de bal se potrivesc fiecărei siluete:

  • Dacă ai un bust generos, stiliștii recomandă evitarea rochiilor cu spatele gol. Oricât de mult te-ar atrage, este imposibil ca acestea să îți ofere susținerea de care ai nevoie.
  • Pentru siluetele tip pară, recomandarea este de a alege un model care evidențiază jumătatea superioară a corpului. Un decolteu adânc în V sau accesorii strălucitoare vor atrage privirea spre zona pe care dorești să o expui.
  • Dacă ești minionă sigur îți dorești să creezi impresia de înălțime. Evită rochille de bal cu trenă sau mult prea ample pentru că vei părea să te pierzi în marea de material. Alege, mai bine, o rochie mai pe corp, care să alungească silueta.
  • Pentru siluetele tip clepsidră, recomandarea evidentă este să îți subliniezi curbele naturale ale corpului. Alege o rochie care să îți sublinieze talia și vei strălucii.

rochia de bal

Pantofii

Pantofii sunt esențiali nu în alegerea rochiei, ci în ceea ce privește abilitatea ta de a purta rochia de bal pe tot parcursul serii. Asigură-te că pantofii sunt cât mai simpli, dintr-un material ce nu agață, sub nici o formă, rochia. Ultimul lucru pe care îl vrei este tul sfâșiat sau bucăți din căptușeală care să înceapă să atârne după tine. Bineînțeles, dacă rochia este potrivită perfect pentru înălțimea ta, poți alege chiar și pantofi joși pentru că, hey, nu se vor vedea.

Accesoriile

Accesoriul suprem pentru rochia de bal, foarte popular anul acesta, îl reprezintă, în mod clar, coroanele și bentițele. Prințesă sau regină, anul acesta mărimea coroanei depinde doar de tine. De la tiare ce par scoase din povești, la bentițe dintre cele mai prețioase, bucură-te de ele și accesorizează-ți rochia cu ele ori de câte ori simți nevoia.

Recomandarea stilistului: Dacă optezi pentru astfel de accesorii pentru cap ar fi de preferat să alegi piese mult mai delicate sau chiar nimic altceva în rest.

rochia de bal

Ce porți peste?

Având în vedere că este toamnă și că vremea va fi din ce în ce mai rece, trebuie să iei în considerare și haina ce o vei purta peste rochia ta de bal. Nu vrei să strici impactul ținutei adăugându-i o haină care nu i se potrivește. În locul unui trenci sau palton ce nu are aceeași lungime ca și rochia, mai bine alege o haină scurtă din blană sau un bolero, ceva care se oprește în talie. Este cea mai simplă metodă de a accentua rochia de bal fără a risca să faci hipotermie.

Acum că știi ce ai de făcut pentru a arăta absolut impecabil în rochia de bal, tot ce lipsește este să o găsești pe cea perfectă pentru tine. Deci te așteptăm la Kapa Center. E simplu să fii elegant.

rochia de bal

Model: Alexandra Onofrei
Photo credits: Metamorphosa

Leave a Reply

Your email address will not be published.