Cum să alegi culorile potrivite pentru tine?

Este primăvară, momentul perfect să arunci o privire peste garderobă și să decizi ce păstrezi și ce nu. De ce ai face așa ceva? Pentru că nu are rost să ții o mulțime de haine care nu te avantajează. Mai mult, sigur vei dori să mai achiziționezi diverse produse, iar pentru asta, mai mult decât să faci loc, trebuie să iei cele mai bune decizii.

Sigur ai auzit până acum cât de importantă este culoarea pielii în alegerea hainelor. Probabil ai observat că anumite culori te scot în evidență mai mult decât altele. De ce se întâmplă acest lucru și cum îți poți da seama ce culori sunt cele mai potrivite pentru tine vei afla în continuare.

Pasul 1: Descoperă-ți profilul de culoare a pielii

Experții recomandă folosirea culorilor ce se potrivesc cu tonul pielii tale. Acesta poate fi foarte diferit, de la persoană la persoană, însă există doar 3 tipuri de subton a pielii: cald, rece sau neutru. Pielea cu un subton cald are o pigmentație ce duce spre galben sau portocaliu, în timp ce un subton rece tinde spre un albastru sau un roz deschis. Subtonul neutru este mai puțin frecvent și apare ca o combinație a celor două, după cum veți vedea în continuare.

Cum îți poți da seama ce subton are pielea ta?

Există 2 tipuri de test, ambele foarte simplu de efectuat:

  • testul venelor: privește-ți încheietura mâinii sau palma. Oamenii cu un subton cald au vene vizibile de culoarea verde, în timp ce oamenii cu un subton rece au venele de culoare albastră sau mov. Dacă subtonul este neutru, ambele culori sunt prezente.
  • testul bijuteriilor: în lumină naturală, poartă la una dintre încheieturi o brățară argintie, iar la cealaltă o brățară aurie. Privește-ți fiecare mână și analizează care brățară îți scoate mai frumos în evidență pielea. Dacă este vorba despre cea argintie, atunci ai un subton rece. Dacă este cea aurie, ai un subton cald.

Pasul 2: Identifică ce culori ți se potrivesc

După cum probabil te așteptai deja, o persoană cu o piele cu subton cald va fi pusă mai bine în evidență de culorile calde, în timp ce o persoană cu subton rece va arăta mai bine în culori reci. Bineînțeles că în alegerea articolelor vestimentare trebuie să mai ai în vedere și culoare părului și a ochilor, însă subtonul este cel mai relevant.

Iată o imagine ce explică foarte clar ce culori ar trebui să alegi:

Bineînțeles, această imagine este strict orientativă. Nu trebuie să începi să te îmbraci în verde deschis doar pentru că ai citit pe un blog. Ia în considerare faptul că fiecare culoare are diverse variații și nuanțe. Poate rozul Barbie nu este culoarea ta preferată, dar îți place rozul pudrat. Poate nu ai purta niciodată roșu Ferrari, dar un burgund îți face de fiecare dată cu ochiul. Important este să treci toate aceste informații prin filtrul personal și să identifici exact piesele care te fac să te simți cel mai bine.

Pasul 3: Pune-ți în evidență ochii

Frumusețea ochilor tăi poate fi evidențiată cel mai bine folosind o culoare mai puternică. Poate fi una care se apropie de culoarea ochilor sau una care produce contrastul cel mai mare. De exemplu, un roșu puternic complimentează atât ochii căprui cât și paloarea ochilor albaștri. 

cum să alegi culorile

Pasul 4: Decide ce anume vrei să transmiți

Modul în care ne îmbrăcăm spune foarte multe despre personalitatea noastră. O persoană deschisă și veselă va purta, de cele mai multe ori, culori deschise, care să atragă toate privirile. O persoană introvertită va alege, de cele mai multe ori, ținute neutre sau culori mai sobre. Chiar dacă nu ne place să recunoaștem acest lucru, ne judecăm unii pe alții în funcție de ceea ce purtăm, deci alegerea hainelor nu trebuie făcută cu ușurință.

Iată ce transmit culorile și când anume ar trebui să le purtăm:

  • albastru transmite calm și încredere în propria persoană. Poate fi folosit cu succes pentru interviurile de angajare sau în momentele în care ești stresat și ai nevoie de un element zen pe care să îl poți controla.
  • culorile neutre te fac să pari prietenos și abordabil, fiind perfecte pentru zilele la birou, în special dacă abia te-ai angajat și nu știi exact cât de strict sau relaxat este dress code-ul.
  • albul este ușor problematic deoarece trebuie să fie perfect. Fără pete pe cămașa albă pentru că nu dau bine. Dacă îți place această culoare o poți purta cu succes primăvara sau vara, când scoate în evidență bronzul. Iarna, păstrează albul pentru puloverele pufoase, inclusiv pentru cele pe gât.
  • negru este la fel de pretențios, deși nu ai spune acest lucru. O culoare perfectă pentru interviuri sau pentru prima întâlnire deoarece transmite seriozitate, încredere în propria persoană și un aer misterios. Totuși, negrul atrage scamele sau, mai rău, părul animalelor ca un magnet. Dacă îți place ai grijă să ai tot timpul cu tine o rolă pentru curățarea hainelor.
  • roșu este culoarea pasiunii, fiind perfect pentru prima întâlnire sau pentru evenimentele de gală. Dacă îți place să îl porți în cu totul alt cadru social, cum ar fi la birou, ține minte că roșul transmite asertivitate și curaj. Colegii se vor gândi de 2 ori înainte să intre în conflict cu tine.
  • culorile puternice exprimă creativitate, dar și o oarecare doză de imaturitate. Dacă cercurile în care te învârți sunt mai sobre, mai bine lași movul și galbenul pentru weekend.
  • pastelurile sunt cele mai relaxate din întregul cerc al culorilor. Păstrează-le pentru zilele fără griji de weekend sau pentru vacanțe.

După cum am menționat deja, culorile sunt un aspect important al garderobei noastre. Nu alege piesele doar de dragul de a le avea. Mai bine mai puține haine și perfecte pentru tine, decât multe și nimic spectaculos. Acest lucru este valabil atât pentru ținutele de zi cu zi, dar mai ales pentru cele de seară sau cele purtate la evenimente, când sigur vei dori să strălucești.

cum să alegi culorile

Leave a Reply

Your email address will not be published.