accesoriile pentru rochia de mireasă

Cum să alegi accesoriile pentru rochia de mireasă

Ziua cea mare este plină de emoții și așteptări. Vrei să fie perfectă, vrei ca tu să fii perfectă. Ai găsit deja rochia de vis, dar mai are nevoie de câteva accesorii pe care nu ști cum să le alegi. Ce te faci? În primul rând, nu intra în panică. Avem pentru tine un mic ghid care te va ajuta să iei cele mai bune decizii. Iar în ziua cea mare vei fi cea mai frumoasă mireasă.

accesoriile perfecte pentru rochia de mireasă

1. Voalul

Poate cel mai important accesoriu al unei mirese, voalul, poate fi cireașa de pe tort sau poate distruge întreaga ținută. Opțiunile sunt atât de multe în ceea ce privește acest accesoriu, încât este foarte ușor să pierzi din vedere ceea ce îți dorești cu adevărat. Iată deci câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți alegi voalul:

  • culoarea rochiei și cea a voalului trebuie să se potrivească perfect – nici o mireasă nu vrea o rochie albă și un voal ivoire (fildeș). Color blocking este ceva ce ar trebui să lipseacă în ziua nunții.
  • less is more – dacă deja ai o rochie foarte bogată și ornamentată, alege un voal mai simplu. Poate chiar ceva mai transparent care permite detaliilor rochiei să fie vizibile.
  • ține cont de forma corpului tău – dacă ești mai scundă alege un voal lung deoarece acesta te va alungi vizual. Dacă ești înaltă, optează mai degrabă pentru un voal mai scurt.
  • ia în considerare variantele neconvenționale – o coroniță din flori sau accesoriile de păr pot înlocui cu succes tradiționalul voal, dacă acesta nu este chiar genul tău de accesoriu. Doar ai grijă la culoare atunci când faci alegerea.

accesoriile perfecte pentru rochia de mireasă

2. Bijuteriile

Când vine vorba despre bijuterii există câteva aspecte ce trebuie luate în considerare:

Ce fel de metal alegi?

Deși pare complet absurd, nu orice metal se potrivește cu orice culoare. De exemplu, bijuteriile din argint sau aur alb sunt recomandate rochiilor complet albe. În schimb, pentru rochiile ivoire sau de culoarea șampaniei aurul galben este o culoare mai potrivită. Iar dacă ai o pasiune pentru rozul pudrat și l-ai ales pentru ziua cea mare, atunci accesoriile trebuie să fie din aur rose (sau ceva asemănător).

Ce faci cu decolteul?

Ei bine, acesta vine cu rochia și este un factor foarte important atunci când îți alegi accesoriile.

Dacă rochia ta are un decolteul în formă de inimă sau rochia este fără bretele scopul este să creezi înălțime în zona gâtului și să direcționezi vizual privirea spre ochi. Astfel, este recomandat să alegi un lănțișor scurt, la baza gâtului sau să renunți cu totul la acest tip de accesorii și să optezi pentru o pereche de cercei statement.

Dacă rochia ta are un decolteu în V lănțișorul tocmai a devenit obligatoriu. Alege lungimea în funcție de preferințe, optează pentru un pandantiv mai mare și asortează-l cu o pereche de cercei mai subtili.

Dacă rochia ta are guler accesoriile trebuie să rămână în păr. Agrafe, o diademă sau orice alte accesorii sunt binevenite.

accesoriile perfecte pentru rochia de mireasă

3. Pantofii

Atunci când își aleg pantofii pentru ziua cea mare, puține femei țin cont de funcționalitatea acestora. Din păcate, acesta este primul element pe care ar trebui să îl ai în vedere. Pentru că acea zi minunată și specială presupune foarte multe ore de stat în picioare, plimbat și dansat care vor pune o presiune foarte mare asupra picioarelor tale. De aceea, nu trebuie să alegi pantofii pe care îi vei purta doar pentru că ”Sunt cei mai drăguți pe care i-am văzut vreodatăăăăă!”

Iată, mai bine, ce trebuie să ai în vedere:

  • cu cât tocul este mai înalt, cu atât pantofii sunt mai incomozi. Este trist, dar adevărat. Așa că alege pantofii conștientă fiind că aceștia vor părea din ce în ce mai înalți și mai incomozi pe măsură ce orele trec.
  • alege pantofi din materiale naturale, mult mai rezistente și mai comode.
  • pantofii sunt mai buni decât sandalele, dar și aceștia ar fi bine să aibă o baretă peste gleznă care să îți ofere un plus de stabilitate.
  • cumpără-ți pantofii în a doua parte a zilei, când picioarele deja îți sunt mai obosite și mai umflate.
  • nu ”inaugura” pantofii de mireasă în ziua nunții pentru că s-ar putea să îi dai jos după prima oră. Mai bine poartă-i prin casă, dă-le timp să se adapteze pe piciorul tău, observă unde îți provoacă disconfort și ia măsuri pentru a remedia situația.

accesoriile perfecte pentru rochia de mireasă

4. Tu

Dacă te întrebi ”Cum adică eu?” atunci lasă-mă să repet: tu ești cea mai importantă în ziua nunții. Tot ceea ce alegi trebuie să reflecte personalitatea ta. Dacă ai o brățară care îți place la nebunie și vrei să o porți neapărat, fă-o. Nu alege un accesoriu doar pentru că pare cel mai potrivit pentru ținuta pe care ai construit-o. Nu accepta o părere din exterior doar pentru că pare avizată. Este ziua ta și tot ceea ce porți, tot ceea ce te înconjoară este menit să îți aducă zâmbetul pe buze.

Acum că știi ce trebuie să ai în vedere tot ce mai ai de făcut este să pornești în căutarea pieselor potrivite pentru tine. Te așteptăm la cumpărături!

Leave a Reply

Your email address will not be published.