Micuța rochie neagră

Dacă există vreo femeie care nu are cel puțin o rochie neagră în garderobă, să ridice mâna acum. Această piesă vestimentară, al cărui nume sună mult mai bine în engleză, recunoaștem (the little black dress), a devenit iconică. Este absolut obligatorie și te poate scoate din încurcătură în multe momente.

O incursiune în istorie

În anii ’20, când vremurile erau dificile și nimic nu se găsea ușor, cu atât mai puțin materiale pentru a crea ținute sofisticate, Coco Chanel a mizat pe negru. A creat o rochie simplă, dar elegantă, cu o croială avantajoasă pentru toate femeile. Revista Vogue a numit-o ”Fordul lui Chanel”, descriind astfel practicalitatea ținutei și au prezis că va deveni ”un fel de uniformă pentru femeile cu gust”. Ei bine, au avut perfectă dreptate.

micuța rochie neagră

Totuși, nu toate femeile caută austeritatea tipică lui Chanel. De acest lucru era convins Christian Dior, care a adus câteva modificări la micuța rochie neagră, accentuând talia și făcând fusta mult mai amplă. Aceste schimbări au transformat-o într-o piesă mai sexy, pe care divele Hollywood-ului au ajuns să o iubească și să o poarte, atât pe ecran, cât și în afara lui.

Astfel a venit momentul și rochia ce au rămas întipărite în memoria tuturor iubitorilor de modă și de cinematografie. Anul era 1961, iar Audrey Hepburn era Holly Golightly, iar rochia ei neagră, creată de Givenchy a devenit legendă. Când spui little black dress spui Breakfast at Tiffany‘s. Altfel de ce s-ar fi vândur cu 467.000 de lire rochia originală din film?

micuța rochie neagră

Micuța rochie neagră în prezent

De la prima schiță a lui Coco Chanel micuța rochie neagră și-a schimbat forma și dimensiunile de-a lungul timpului, adaptându-se la cerințele perioadei. Acum, dimensiunea nu mai este un standard. Paietele și mărgelele o decorează de multe ori, iar dantela a rămas unul dintre materialele predilecte pentru realizarea sa, dar nu singurul, țesăturile moderne prinzând avânt.

Femeile din toată lumea apelează la the little black dress atunci când, pur și simplu, nu știu ce să poarte. Se bucură de formele sale cele mai sobre, dar și de cele mai elaborate, în funcție de personalitatea fiecăreia. Iată câteva dintre piesele noastre favorite:

micuța rochie neagră
Cu o ușoară tentă de salsa, această rochie neagră este perfectă pentru serile de ieșit în oraș cu prietenele, dar și pentru evenimentele la care vrei să faci impresie.
micuța rochie neagră
Cu un design clasic, dar realizată dintr-un material modern, această rochie neagră este perfectă pentru femeile ce preferă ținutele mai moderne, cu detalii romantice.
micuța rochie neagră
Catifeaua și detaliile din dantelă conferă acestei rochii ceva din austeritatea tipică lui Chanel.
micuța rochie neagră
Dantela este unul dintre cele mai elegante materiale, iar micuța rochie neagră din dantelă este clasică, indiferent de căptușeala utilizată.
micuța rochie neagră
Detaliile aurii pe o micuță rochie neagră o transformă într-o piesă statement, cu un aer opulent, ce nu va trece niciodată neobservată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.